Vier zomerse activiteiten om samen te ondernemen

Terug naar overzicht

Zomerse activiteiten om te ondernemen met senioren met dementie

Bij Home Instead begrijpen we de waarde van kostbare momenten, vooral tijdens de (warme) zomermaanden. Voor mantelzorgers en CAREGivers biedt dit seizoen tal van mogelijkheden om samen met senioren met dementie nieuwe avonturen te beleven en waardevolle herinneringen te creëren. Ben je nog op zoek naar inspiratie? Vandaag delen we 4 zomerse activiteiten!

1. Culturele ontdekkingen

Breng samen een bezoek aan een museum dat aansluit bij de interesses van de senior. Of het nu gaat om kunst, geschiedenis of wetenschap, een museum biedt een boeiende omgeving die de geest stimuleert. Verken samen de tentoonstellingen, geniet van nieuwe ervaringen en voer samen mooie gesprekken over toen en nu.

2. Wandelingen in de natuur

Maak samen een rustige wandeling door het park, bos of duin en geniet van alles wat de natuur te bieden heeft. Luister naar het gezang van vogels, voel de zachte bries op jullie huid en bewonder de prachtige bloemen. Wandelen in de natuur kan een kalmerende werking hebben en stimuleert om meer in beweging te komen.

3. Verfrissende waterpret

Plan samen een uitje naar een meer of een strandje voor wat verkoeling op warme dagen. Vergeet niet om een parasol en een (uitklapbare) stoel voor de senior mee te nemen. Voel het zand tussen de tenen, luister naar het rustgevende geluid van kabbelende water en geniet van de zon op je gezicht. Een dagje aan het water biedt de perfecte gelegenheid om samen te ontspannen en te genieten van de natuur.  

4. Gezellige picknick

Organiseer een gezellige picknick in het park met lekkere hapjes en verfrissende drankjes. Zorg ervoor dat er een comfortabele stoel beschikbaar is voor de senior of zoek (van tevoren) naar een picknicktafel. Spreid een kleed uit onder de bomen, geniet van elkaars gezelschap en deel mooie herinneringen terwijl jullie samen van de maaltijd genieten. Een picknick is een eenvoudige maar betekenisvolle manier om samen quality time door te brengen. Is samen de deur uit te gaan een te grote uitdaging? Dichtbij huis, in de tuin of op het balkon kun je het samen ook gezellig maken.

Heb je zelf ook tips voor andere mantelzorgers en CAREGivers? Deel ze in de reacties onder deze Facebookpost. We zijn benieuwd!


Kunnen wij u helpen?

Bel ons gerust met uw vragen of bekijk onze vacatures.